Universitat Rovira i Virgili

Els nostre vins

L'elaboració de vi és un camí d'aprenentage continu. Cada any aprofitem una part de les vinificacions que fem al Celler experimental de Mas dels Frares i embotellem una sèrie limitada. En cada ampolla hi ha dipositada la il·lusió de l'aprenent i l'experiència dels responsables del Grau d'Enologia.

Vi blanc URV

És un vi d'anyada impecable, que evoluciona perfectament durant dos anys. El seu cupatge és un 50% de Moscatell d'Alexandria, un 15% de Moscatell de gra petit i un 35% d'una barreja de les varietats Xarel·lo, Chardonnay, Sauvignon blanc i Malvasía. Aquest cupatge ens dona un perfil complexe de matissos florals amb gessamí i rosa, que es combinen amb un fons de fruita groga predominant els cítrics i la pell de llimona. És un vi de bona intensitat aromàtica. En boca és sec, amb una acidesa equilibrada i un punt de carboni residual que el fa fresc i molt agradable.

Vi Negre URV

És el nostre vi d'anyada. El seu cupatge es troba format majoritàriament per Ull de Llebre amb un 60% i la resta és una barreja de Cabernet Sauvignon, Merlot, Garnatxa negra i Syrah.

És un vi intens en nas, de caràcter totalment afruitat dominant les aromes de fruites vermelles, maduixa i grosella matisades per un final de regalèssia negra i aromes mentolades. Mostra tanins rodons i acidesa equilibrada. Vi molt agradable i fàcil de beure.

Vi Criança URV

Aquest vi de criança s'ha elaborat amb un 65% de raïms de Cabernet Sauvignon i 35% de Merlot. El procés de criança és d'un any en bótes de roure francès i americà.

En el tast presenta una bona intensitat de color i una gran complexitat olfactiva. Les aromes del roure com la vainilla, els balsàmics, els fumats i les notes especiades es troben ben equilbrades amb la tipicitat del Cabernet. En boca té una bon cos i estructura, és golós i amb un final llarg i persistent plé de sabors.

Vi escumós Wintour

Aquest vi és elaborat mitjançant una segona fermentació en ampolla, seguint el mètode tradicional champenoise. El procés d’elaboració intervenen els alumnes del International Master of Wine Tourism. La producció d'aquest vi és molt limitada. Només unes 500 ampolles.

És un escumós rosat elaborat amb barreja de macabeu i Garnatxa negra. En tast es presenta amb un lleuger color, bombolla persistent i acidesa marcada. Elegant i frec, amb matisos cremoso en nas, de gran intensitat i un final de fruita vermella.

Vi Escumós Blanc de Blancs

És el nostre escumós clàssic elaborat partint de les varietats Macabeu, Xarel.lo, Parellada i Chardonnay. Amb més de 15 mesos de criança en rima, es manifesta amb una gran complexitat en nas, a on les aromes de fruita blanca es combinen amb matisos de crema de pastisseria.

Escumós Blanc Aromàtic

Està elaborat a partir de raïms de Moscatell i Macabeu. És un escumós amb una llarga criança on les aromes florals, de mel i llimona, dominen les percepcions olfactives.

Vi Reserva URV

El nostre vi reserva s'elabora únicament en aquelles anyades en els que obtenim la maduració perfecta del raïm que intervé en el cupatge. La criança d'aquest vi s'elabora en exclusiva en barrica de 300 litres de roure francés durant 18 mesos. El cupatge de l'anyada 2017 és de Cabernet Sauvignon. El vi és d'intens color i presenta una gran intensitat i complexitat aromàtica, on els registres de xocalata i crema es combinen amb matisos balsàmics i de tabac. En boca és envellutat, amb un tanin plenament integrat i un final de boca molt agradabl. Vi de gran persistència gustativa, esta destinat sens dubte a complaure els més exigents enòfils.

ON COMPRAR-NE

Celler de Mas dels Frares

(acceptem targeta de crèdit)

Tel. 977 52 01 97

Vins i Licors Jové

Tel. 877 01 11 04