Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de Tarragona



Portada > Notícies i Activitats previstes

Facultat d'Enologia



Llistat de notícies

Conferència: ''La cervesa, molt més que un beuratge anònim'', a càrrec d'Albert Barrachina

12 de juny de 2017 - Estudiants

La cervesa, molt més que un beuratge anònim

  • El cafè científic "La cervesa, molt més que un beuratge anònim" tindrà lloc el proper dimarts 13 de juny a les 20:00h al Cafè La Cantonada (Carrer de Fortuny, 23-25, Tarragona). És a càrrec d’Albert Barrachina, professor d’anàlisi sensorial de cervesa del màster en Begudes Fermentades de la URV.

"Cervesa (f). Beguda fermentada preparada a partir de cereals germinats, especialment ordi, i aromatitzada amb llúpol." Així és com el diccionari defineix el que és la cervesa, però... és només això? Aquesta beguda és un producte gastronòmic més que pot ser apreciat com el vi, el pa, l’oli o la xocolata. L’enorme quantitat de receptes que existeixen o que es podrien arribar a fer servir situa la cervesa com un repte per als productors i per als especialistes en begudes fermentades. El típic gust amarg de la cervesa no és l’únic. Ni tampoc ho és una descripció superficial. En aquesta tertúlia veurem, des d’un punt de vista científic, com s’elabora la cervesa, quins ingredients s’utilitzen i per què, i què hem de tenir en compte per començar a assaborir-la com un especialista.

Agenda URV - http://agenda.urv.cat/agenda/show_event/9582/la-cervesa-molt-mes-que-un-beuratge-anonim.html


Informació