Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Antics Alumnes

Facultat d'EnologiaAntics Alumnes

Has estudiat a la Facultat d'Enologia i vols continuar en contacte?

Des del moment en que sol·licites el títol, pots continuar estant informat de les activitats que s’estan duent a terme a la Facultat d’Enologia.

Si així ho desitges, pots enviar-nos aquest formulari, amb les vostres dades, a la següent adreça de correu electrònic: deganat.enologia(ELIMINAR)@urv.cat

Deganat
Facultat d’Enologia 

  • Lluís Naché
Enòleg a Miguel Torres
Entrevista realitzada el 28 de febrer de 2015, per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio
El caçador d'oportunitats

Avui dia t’has de moure. Un 80% de les oportunitats de feina són ocultes”. Un currículum, una entrevista per Skype... i ja tenim a l’enòleg Lluís Nache (1987) volant per fer la verema a Nova Zelanda i amb Pernord Ricard, el principal productor de vins del món. Naché, enginyer tècnic agrònom per la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i graduat en Enologia (2014) per la URV (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona), va créixer a l’Eixample, a Barcelona, amb la idea de treballar al camp, i no acostuma a perdre el temps quan té els objectius clars. El 2013 ja va treballar al celler Constellation, del gurú Robert Mondavi, a la Costa Oest dels Estats Units, i ara ha aprofitat una estada de quatre mesos a Miguel Torres -gràcies a un conveni d’inserció laboral entre la URV i l’empresa- per demostrar el seu talent i fitxar pel principal exportador de vi a l’estat. Les reflexions que fa en aquesta entrevista giren en gran mesura al voltant de l’actitud i l’atreviment, dos conceptes claus per vendre vi i marca personal.

Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo

 

  • Roger Gilabert Oriol
Biotecnòleg, doctor en farmàcia i investigador sobre el càncer

Entrevista realitzada el 6 d'octubre de 2014, per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

Nova generació contra el càncer

Alumne brillant durant tota la seva etapa de formació a Tarragona, Roger Gilabert Oriol (1989) no ha perdut el temps després de graduar-se en Biotecnologia a la URV (2011) i després de tres anys de recerca s'ha doctorat summa cum laude (amb "màxima lloança") en Farmàcia a la Freie Universität de Berlín (2014). En aquesta entrevista ens explica el fruit del seu treball, una nova i esperançadora tecnologia per lluitar contra el càncer, i quina és la recepta que l'ha permès fer-se un lloc entre els millors investigadors joves europeus.

Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo

  • Raül Bobet
Soci fundador i enòleg dels cellers Ferrer Bobet (Falset, Priorat) i Castell d'Encús (Pallars Jussà)
Entrevista realitzada el 10 de desembre de 2013 per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio
Raül Bobet, artesà dels vins


Soci fundador i enòleg dels cellers Ferrer Bobet (Falset, Priorat) i Castell d'Encús (Pallars Jussà), és un dels elaboradors de vi més influents de Catalunya. Bobet, que ha investigat tècniques artesanals per crear vins de gran personalitat, és un enamorat de la seva feina, un professional rigorós i polifacètic, fruit de la seva formació com a doctor en Enologia per la URV, enginyer químic per l'Institut Químic de Sarrià (IQS), màster en Bromatologia per la Universitat de Davis (Califòrnia), i de dècades d'experiència al sector, tant a la gran empresa com liderant projectes personals. En aquesta entrevista dóna les claus del seu èxit professional i analitza els factors que decidiran la marxa del sector vinícola a Catalunya els propers anys.

Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo


Informació