Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Celler Mas dels Frares

Facultat d'EnologiaCeller Experimental Mas dels Frares

El desenvolupament de la docència en enologia va obligar a la Facultat a completar les seves infraestructures amb una vinya i un celler. El municipi de Tarragona va cedir un camp de 7 hectàrees, de les quals 5 es van plantar amb vinya durant els anys 1990 i 1991.

La vinya es va dissenyar per assolir finalitats docents i de recerca. Així, per una banda es van plantar 17 varietats, entre les quals hi havia les més representatives locals i de nova implantació, que permetien als estudiants seguir el desenvolupament d’aquestes varietats.

D’altra banda es van planificar plantacions per tal d’analitzar l’efecte del marc de plantació, estrés hídric i l’efecte del reg controlat sobre la producció i la qualitat del vi.

Addicionalment, una col·lecció ampelogràfica de 67 varietats locals es mantenen per analitzar el seu potencial enològic i possible ús futur.

Els camps experimentals i docents envolten un celler de 700 m2 contruït l’any 1995.

Aquest celler té una capacitat de processament de 60,000 kg de raïm, que produeixen aproximadament uns 45,000 litres de vi. Aquesta producció es fa servir per docència bàsicament (les vinificacions i el seu seguiment al celler forma part de la seva formació), però una quantitat raonable s’utilitza per recerca. El celler consta de una sala de microvinificacions amb tines de 100 l a temperatura controlada. Aquesta sala es un excel.lent complement a les fermentacions industrials que habitualment es porten a terme al celler.

ELS VINS DE LA FACULTAT
  • Finca Experimental Mas dels Frares
  • Carretera TV-7211 Km 7,2
  • Constantí - Tarragona   43120
  • Telf: 977 52 01 97
  • Fax: 977 52 21 56

Instruccions

Venint per la AP-7, agafar sortida a Taragona. Prendre direcció Constantí travessant el Polígon Riuclar. Es deixa Constantí sense entrar al poble i es continua fins la rotonda de desviament, agafant la direcció Reus. A 300 m de la rotonda, hi ha una incroporació a una zona rural. Seguir tot recte deixant el Col·legi Turó a mà dreta durant 1 km i allí es troba el celler.


Informació